"Çağdaş Ofisler Kurar"
HABERLER
BİZDEN HABERLER
FUARLAR
BASINDA ERDEM
ULUSLAR ARASI İSTANBUL MOBİLYA FUARI – TÜYAP / BEYLİKDÜZÜ
13.09.2007



TASARIM DEVİ PININFARINA ERDEM OFİS MOBİLYALARI İŞBİRLİĞİYLE TÜRKİYE’YE GELDİ!

Endüstriyel tasarım alanında Dünyanın sayılı tasarımcıları arasında yer alan Paolo Pininfarina 8 Eylül 2007 Cumartesi günü 9. Uluslararası Mobilya Fuarına katıldı. FERRARİ'nin ünlü tasarımcısı mobilya tasarımıyla karşımıza çıktı…

Erdem Ofis Mobilyaları, kendi özgün tasarımlarının yanısıraişbirliği yaptığı Uffix, Sitland ve Okamura firmalarının seçkin serilerinin sergilendiği 2. hol 203 numaradaki 532 m2 büyüklüğündeki dev standıyla Mobilya Fuarı’nda yer aldı.

Ünlü tasarımcı Paolo Pininfarina, 8 Eylül 2007 tarihinde   başlamış olan 9. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nda sektörün önde gelen ofis mobilyası üreticilerinden olan Erdem Ofis Mobilyaları’nın konuğu oldu. 8 Eylül 2007 sabahı 10.00 – 12.00 arası Erdem Ofis Mobilyaları’nın standında bulunan Paolo Pininfarina, yeni tasarımı olan ofis setinin tanıtımını yaparken, tasarım dünyası, Pininfarina Group ve kendisiyle ilgili sorulara cevap verdi

Pininfarina'nın Luna ismini verdiği ve Ay’ın gökyüzündeki görüntüsünden yansımalar içeren bu sıradışı ofis mobilyası serisi, üst düzey yönetici ve patronları hedefliyor. 2006 Uluslararası Milan Mobilya Fuarı’nda “Wellness@Work” ödülü alan Luna ofis seti, dinamik, güçlü ve sade çizgileri ile ön plana çıkarken, teknolojik özellikleri sayesinde ofis alanında kablo kirliliği gibi estetik dışı görüntüleri ortadan kaldırıyor. Tasarımı ve ofis içindeki kullanım özellikleri ile sıradışı olan Pininfarina'nın bu yeni tasarımı ülkemizde sadece Erdem Ofis Mobilyaları tarafından satışa sunulacak.

PININFARINA GROUP

1930 yılında kurulan tasarım şirketi Pininfarina Group 3000 çalışanı ve İtalya, Fransa, Almanya, İsveç, Amerika, Fas ve Çin’deki ofisleriyle tüm dünyaya konsept, ürün dizaynı, mühendislik ve üretim konularında hizmet vermektedir. Firma Volvo, Alfa Romeo, Ford, Ferrari, Maserati, Peugeot, Jaguar gibi birçok otomotiv sektörü devlerine tasarımdan üretime kadar tam bir hizmet sağlamakla beraber, bünyesine 1986 yılında katılan Pininfarina Extra SRL ile jakuziden ofis ve ev mobilyalarına, cep telefonu, otel, yat ve özel jetlerden diş fırçasına varan geniş bir tasarım yelpazesine sahiptir.

Paolo Pininfarina Kimdir?

28 Ağustos 1958’de Tunin’de doğan Paolo Pininfarina, 1982 yılında Turin’deki Polytechnic Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan hemen sonra Pininfarina Group bünyesindeki kariyerine başlamıştır.1987 yılında Pininfarina Extra SRL. şirketinin Başkan ve C.E.O’su olarak kariyerine devam eden Paolo Pininfarina, 12 Mayıs 2006 yılında ise Pininfarina Group’un başkan yardımcısı seçilmiştir. Bu başarılı yöneticilik kariyerinin yanı sıra tasarım alanında da oldukça faal olan Paolo Pininfarina, yapmış olduğu dizaynlar ile çeşitli tasarım ödülleri almıştır.